Tradycyjne babcine chińskie przysłowie mówi: „Jedz rano jak cesarz, w południe jak szlachcic, a wieczorem jak żebrak”

wtorek, 23 sierpnia 2011

Dawno mnie tu nie było

Poukładałam swój życiorys, odświeżyłam bloga i zapraszam do czytania!

Na dobry początek dnia proponuję Krem marchwiowy z kuskusem autorstwa Małgosi Kacner. Przepis można wyszukać na Facebooku - wpisz "Sopatowiec...przyjazny dom w górach".

Zmieniłam/dodałam elementy Ziemi: startą połówkę cukinii ze skórką (ok. 0,5 kg); wiórki kokosowe zamiast mleka albowiem w 5 sklepach nie mogłam nabyć tego aksamitnego eliksiru; zmieloną wołowinę (ok. 25 dag) - niestety wegetarianką mogę być tylko w Sopatowcu, a w życiu, jak to w życiu - staram się:)

Efekt można oglądać poniżej:


A po totalnym wymieceniu miski z kogutkiem przez mojego Mężczyznę tak:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz