Tradycyjne babcine chińskie przysłowie mówi: „Jedz rano jak cesarz, w południe jak szlachcic, a wieczorem jak żebrak”

wtorek, 29 grudnia 2009

Porady praktyczne cz. 3

Wiórki kokosowe:

Jako dodatek do mięsa lub ryb – 2-3 łyżki zrumień na maśle.

Zetrzyj jedno jabłko na tarce o dużych oczkach, dodaj 1 łyżkę wiórków oraz miodu i kilka kropel soku z cytryny.

Jako składnik sosu beszamelowego (2 łyżki wiórków) do np. ugotowanego groszku czy marchwi.

Zapiekanki – przyrządź biały sos z dodatkiem drobno startego żółtego sera, posyp jego wierzch wiórkami i zapiekaj.

Jako dodatek do panierki – ryby i mięso.

Palce lizać!

Oprac. na podstawie: Kalendarz, Dom Wydawniczy Bellona 2006.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz